Film en videokunst

Film en videokunst


Start opleiding Film en videokunst Academie Antwerpen

Sinds september 2022 reis ik één tot twee keer per week af naar Antwerpen om in de avonduren de deeltijdopleiding Film en videokunst aan de Koninklijke Academie Schone Kunsten in Antwerpen te volgen. Ik volg onder meer lessen filmgeschiedenis, basistechnieken filmen (van compositie tot monteren) en documentaire maken. De opleiding duurt vijf jaar.

Wat ik wil bereiken?

Ik heb nog geen vastomlijnd doel en dompel mij graag onder in de lessen op de kunstacademie. Ik ga veel naar de film, haal filmklassiekers in en leer veel van documentaires op televisie en in de bioscoop.

Deze aanmoediging van docent Kobe Wens neem ik vooralsnog ter harte:

Het medium film is ondanks zijn veel voorkomende vorm niet beperkt door een maakformule van script naar edit. Cinema kan zich in tal van andere vormen manifesteren. Zeker om de poëzie en het vertellend potentieel van het medium te ontdekken kan het interessant zijn om dingen uit te proberen, gewoon wat te filmen, te werken op gevoel, een beetje te monteren, een beetje te mijmeren, te lanterfanten, en van alles schijnbaar nutteloos, inefficiënt en onvoorspelbaar te ondernemen.

Producties gemaakt tijdens de opleiding

Op mijn YouTube-kanaal Eengoedverhaal post ik een selectie van mijn opdrachten/producties.

 

Categories

+ Nog geen reacties

Uw reactie is welkom

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.