#mijnvolger @michielspitzer

#mijnvolger @michielspitzer


#mijnvolger @michielspitzer

Twitter levert inspirerende contacten op die verder gaan dan 140 tekens per tweet. Wie zijn mijn volgers en wat willen zij delen? Deze keer ontmoet ik @michielspitzer. Zijn bio: Adviseur communicatie @NLMaritiem, freelance Spitzer Consult, Rotterdam.

Waar en wat?

Op de beurs Offshore Energy in de RAI Amsterdam, paviljoen Netherlands Maritime Technology, een kop koffie en een glas cola.

Michiel, wat doe jij?

Ik werk als adviseur om de zichtbaarheid van de maritieme sector te vergroten, in opdracht van het collectief. Nederland Maritiem Land verbindt twaalf deelsectoren, van havens tot offshore, van scheepsbouw tot watersport. Niet iedereen weet dat maritieme bedrijven aan 200.000 mensen werk bieden en per jaar 17 miljard euro toegevoegde waarde realiseren. Bij jongeren is de sector ook relatief onbekend, terwijl er voor hen afwisselend en mooi werk is.

Waar ben je het meest trots op in je werk?

Als een gezamenlijk idee leidt tot tastbaar resultaat, dan ben ik trots. Om jongeren te bereiken hebben we als collectief een project opgezet dat laat zien dat een baan in de sector veel meer is dan alleen varen. Dit jaar volgden we drie zonneboot raceteams van studenten, van ROC tot universiteit. De jongeren kwamen zelf aan het woord en lieten de maritieme sector in het klein zien. Teamwork, logistiek, innovatie, duurzaamheid, dat komt er allemaal bij kijken.

Wat is het verhaal van de maritieme sector?

De gemene deler is dat alle partijen in de sector elkaar nodig hebben en de drang hebben zich steeds te willen verbeteren. Maritieme professionals willen steeds hun horizon verleggen, of ze nu op zee of op kantoor werken. De aanpak van het cluster TKI Maritiem, onderdeel van Topsector Water, wordt – als het om innovatie gaat – gezien als voorbeeld. Binnen dit platform werken maritieme bedrijven en kennisinstituten samen aan kennis en innovatie.

Wat wil je verder nog graag delen?

Twitter gebruik ik vooral om op de hoogte te blijven, ik haal veel waardevolle informatie uit de tweets. En ik ben de zonneboot raceteams via Twitter op het spoor gekomen. We waren op zoek naar jongeren die niet alleen een technisch talent hebben, maar ook hun verhaal enthousiast kunnen overbrengen.

Welke tweet van @Eengoedverhaal viel je op?

Ik vind het vooral leuk om te lezen hoe breed je interesse is in de maritieme sector. Dat helpt mij om op de hoogte te blijven. De tweet met de link naar de foto’s van de Amsterdamse haven op je Facebook pagina Maritieme Vaarverhalen viel mij op. Prachtige foto’s die de veelzijdigheid van de haven mooi in beeld brengen.

Ook meedoen aan deze rubriek? Volg Lisette Vos: @Eengoedverhaal

Lees ook mijn interviews met mijn andere volgers:
@annikdirkx
@chrisdeijl

Categories

+ Nog geen reacties

Uw reactie is welkom

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.